tiistai 11. heinäkuuta 2017

KUBU-kulttuuribussi vierailee myös Sammatin Näyttämöllä 12.7.


Näyttelyn toinen viikko käynnistyy. Kohta taas painelen työhuoneelle äärimmäisen yritteliäänä. Eteisestä nostelen pihalle tuolit ja päivänvarjon, sytytän huoneisiin valot, laitan videot pyörimään, keitän kahvit...ja taas on yksi Suomen suven taidetapahtumista täydessä kukoistuksessaan! 

Tärkeintä minulle tämän näyttelyn suhteen on se, että voin itse työhuoneen ovelta sisään kurkistaessani kokea tyytyväisyyttä siitä, että kaikkien näiden työvuosien jälkeen se sisäinen aavistus, joka silloin nuorena poikana mieltäni riivasi, on kuitenkin voinut muodostua joksikin sellaiseksi näkymäksi, jonka sisimmässäni tunnistan. Omaksi maailmakseni. Ja myös yhteiseksi, sellaiseksi jota on mukava jakaa muiden samanlaisista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa.

Lohjanjärven ympäristössä kiertävä KUBU-kulttuuribussikin on tuomassa näyttelykävijöitä tällä viikolla ja vielä toistamiseenkin myöhemmin heinäkuussa. Bussin kierroksilla tutustutaan Lohjan alueen kulttuuriin, maisemiin, paikkoihin. Käydään Länsi-Uudenmaan taiteilijaseuran kesänäyttelyssä Lohjan pääkirjaston Linderinsalissa ja vieraillaan siuntiolaisen ympäristötaiteilijan ja kuvanveistäjän Jenni Tieahon ateljeella. Sieltä suunnataan Karjalohjalle, tutustutaan Vanhan Passin taidegalleriaan ja ruokaillaan Vanhan Passin mukavissa puitteissa. Sieltä matka jatkuu Sammattiin Taivaan rumpu -näyttelyyn ja edelleen taidegraafikko-kuvataiteilija Pekka Hannulan ateljeelle. 

Taiteilijat esittelevät työskentelyään, kertovat teostensa synnystä, esittelevät sitä maailmaa ja niitä tekijöitä, jotka heidän teoksensa muovaavat sellaisiksi, kuin ne sitten näyttelyissä ovat nähtävinä. Asioilla on taustansa ja juurensa, työhuoneella teokset näyttäytyvät omassa kotiympäristössään, hieman toisin kuin galleria- tai museotiloissa. Tervetuloa tutustumaan!


          
PS. Pari päivää pidin puljua kiinni ja heti alkoivat kuljettaa postin toiseen osoitteeseen. Hyvä näinkin! Suomen Luonnonsuojeluliitolta tuli lähetys: esitteitä Uudenmaan luontokohteista, luontohelmistämme. Niitä on nyt sitten jaossa Sammatin Näyttämöllä ja Tuuheikossa.

Hyvää heinäkuuta!
t. Pekka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti