lauantai 15. heinäkuuta 2017

Veljiä ja sisaria elon tiellä.Työhuonenäyttely näillä raukoilla rajoilla on hieno tapa viettää heinäkuuta. Sitä on vähän niin kuin kesälomalla, silti voi puuhailla töittensä parissa, kehystellä piirroksia, ehkä jopa vähän maalailla, keittää kahvit. Mutta että "ei sen nyn niiv välii ole", niin kuin Kalle-enoni Tampereelta monasti toteaa. "Muista Pekka, älä koskaan vaivu synkkyyteen", on Kalle myös vuosien varrella muistellut äitinsä, Elvi Onerva Tannerin, mun mummoni, meille kaikille tänne matoiseen maailmaan jättämää aiheellista ohjetta. Synkkyys, synkätkin ajatukset ovat tärkeitä, mutta nyt ei ole niiden aika ollut, tulevathan ne sieltä sitten taas, onhan niihinkin aihetta. Mutta ei vaivuta, ei vaivuta!

En pystyisi työskentelemään, kirjoittamaan, tekemään kuvia, jos en tietäisi mitä synkkyys on. Kalevalaan olisi täysin mahdotonta saada minkäänlaista yhteyttä. Amorphiksen hienon hieno, herkkä ja jylhä, välillä ohuisiin yläkerroksiin, välillä uumeniin porautuva musiikki ja iloisen Tomi Joutsenen hurjiin mustiin muriin syöksyvät laulamiset ja energia jäisivät kokematta, jolleivät olisi tulleet myös turpehet tutuiksi. Elämä jäisi elämättä, mikäli mielen koko rekisteriä pakonomaisesti jotenkin rajoittaisi. Hyvältä tuntuu Taivaan rumpu -näyttelyn virallisena valvojana toimiminen. Hienoja kulkijoita olen saanut tavata, Lönnrotin Paikkarin torpalle saanut kysyjiä neuvoa, kokea aitoa kiinnostusta näitä elämän kuvia esitellessäni... On ollut suuri ilo tavata näitä ihmisiä, veljiä ja sisaria elon tiellä!

Näyttely jatkuu vielä kaksi viikkoa. Osoite on Werlanderintie 72, 09220 Sammatti. Näyttely avoinna 29.7. asti, tiistaista lauantaihin, klo 12-18. Tervetuloa!

PS. Jos navigaattori napisee ja kartat ovat kurtussa, löytyy Sammatin työväentalo ja Pekka Kainulaisen työhuone kysymällä neuvoa kirkonkylän baarista. Tuuheikossa tiedetään! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti